Vi tilbyder
Fugle og fjerkræ
Vi tilser fugle og fjerkræ fra hele landet og tilbyder alt fra trimning af næb og negle til udredning og behandling af sygdomme.
Exzotics
Hund, kat, kanin, marsvin, skildpadde, slange...
Vi hjælper hvor der er behov.
E-konsultationer
Vi anbefaler altid konsultation ved fysisk fremmøde, men når dette ikke er muligt, tilbyder vi også e-konsultation via e-mail.
Sundhedseftersyn
Det årlige sundhedseftersyn
Det årlige sundhedseftersyn er vigtigt for at sikre optimalt velvære og godt helbred hos dit kæledyr. Dyrlægen udfører en grundig klinisk undersøgelse af dit kæledyr fra snude til halespids, samt tager en grundig snak med dig om daglige vaner og adfærd. Dette giver os mulighed for at opdage, forebygge og behandle eventuelle helbredsmæssige udfordringer, der kan være svære at opdage hjemme, da vores kæledyr ofte er gode til at skjule smerte og sygdom. Vi vil desuden vejlede dig til, hvordan du selv kan vurdere, om dit kæledyr har brug for et sundhedstjek. Skulle du være i tvivl, er du altid velkommen til at ringe og tage en uforpligtende snak med os.
Behandling og kontrol ved sygdom
Finder vi helbredsmæssige udfordringer hos dit kæledyr, er grundig videreformidling af vores fund og anbefalinger yderst vigtigt for os. Vi skræddersyer en behandlingsplan med løbende kontroller, der passer til netop dine og dit kæledyrs behov.
Dyrlægebesøg, hverdag og økonomi skal kunne hænge sammen. Derfor har vi både ejer og kæledyr i fokus, og vi tror på, at det bedste behandlingsforløb opnås, hvor der etableres et godt samarbejde.
Opstår der spørgsmål mellem dyrlægebesøgene, er du altid velkommen til at ringe til os. Vi opfordre dig til hellere at ringe en gang for meget end en gang for lidt.
Vaccination
På Hårlev Dyreklinik vaccinerer vi både hunde, katte, kaniner, høns og fritter. Ved ønske om vaccination af andre dyrearter, er du velkommen til at rette henvendelse, så vi kan bestille den pågældende vaccine.
Hvalpe og killinger - vaccination mærkning og registrering
Vi anbefaler at hvalpe og killinger vaccineres ved hhv. 8, 12 og 16-ugers alderen samt unghundevaccination ved 6-8 mdr. alderen.
I forbindelse med disse vaccinationer udfører vi en sundhedsundersøgelse, hvor vi bl.a. sikrer, at hvalpen/killingen udvikler sig, som den skal samt vejleder om foder, socialisering m.m.
I Danmark er der lovkrav om, at hunde skal ID-mærkes og registreres i Dansk Hunderegister, senest når de er 8 uger gamle, hvilket vi også er behjælpelige med på Hårlev Dyreklinik. Kommer du med mere end én hvalp/killing har vi desuden hvalpe- og killingepakker med favorable rabatter. Ring for at få et prisoverslag skræddersyet til dit kuld.
Der er ingen lovkrav om, at katte skal være ID-mærket og registreret i Dansk Katteregister, omend det anbefales, særligt hvis din kat skal færdes frit ude. Katte ID-mærkes med chip og/eller øretatovering. Øretatovering laves under bedøvelse og udføres typisk i forbindelse med kastration/ sterilisation, men du kan også bestille tid til øremærkning alene.
Vaccination af voksne dyr
Vi holder altid øje med, at dit dyrs vaccinations-behov er opfyldt, hvad end I kommer til årligt sundhedseftersyn eller henvender jer i forbindelse med tilskadekomst/ sygdom. Nogle vacciner skal gives årligt, mens andre vacciner kun skal gives hvert 3. år. Foruden monitorering af vaccinernes holdbarhed, vejleder vi også om dit dyrs vaccinations-behov alt efter smittepres og eventuelle rejseplaner.
Rabies vaccination ved rejse med dyr
Har du planer om at tage dit kæledyr med på rejse, gør vi dig opmærksom på, at der ved rejse inden for EU er krav om ID-mærkning, EU-selskabsdyrspas og gyldig rabies vaccination. Ved rejse til Norge er der desuden krav om ormebehandling mod rævens dværgbændelorm, som skal dokumenters af dyrlægen i kæledyrets pas. Ved rejse uden for EU-lande kan der desuden være yderligere krav for ind- og udrejse.
Rabiesvaccination: Du skal som ejer være opmærksom på, at der går 21 dage fra dit kæledyr har modtaget sin første rabiesvaccine, til denne er gyldig.
Kontakt derfor dyrlægen i god tid inden afrejse.
Find mere information om krav ved rejse med kæledyr på Fødevarestyrelsens hjemmeside (klik her), eller kontakt os på mail eller telefon for råd og vejledning ved planlægning af rejse.
Laboratorie-diagnostik
På Hårlev Dyreklinik udfører vi en lang række laboratorieundersøgelser i eget laboratorie, herunder analyse af blod, urin, afføring, celleprøver og resistensbestemmelse ved bakterielle infektioner.
Ved behov for mere specialiserede laboratorieundersøgelser samarbejde vi med større eksterne laboratorier, hvor prøvesvar foreligger i løbet af få dage.
Blodprøve
Blodprøver er generelt et godt værktøj, der kan hjælpe dyrlægen med at finde årsagen til sygdom, samt kontrollere en bedring, efter endt behandling. Men det er ikke kun syge dyr, der har gavn af en blodprøve. Vi screener jævnligt raske dyr i risikogruppe for udvikling organsygdomme.
Hjerte- og lungeormstest
Hjerte- og lungeormsparasitten smitter via inficeret snegle, som udskiller larver via deres snegleslim. Derved kan en hund blive inficeret, hvis den slikker på en pind eller græs, hvor en inficeret snegl har bevæget sig henover. Det er typisk de unge og nysgerrige hunde der smittes: Halvdelen af alle hunde der smittes med denne parasit er 1,5 år eller yngre.
Parasitten sætter sig i hjertet, hvor de voksne orme udskiller larver, der migrerer gennem lungerne. Derfor er symptomerne oftest hoste samt øget tendens til blødning. Nogle hunde udvikler dog slet ikke symptomer, på trods af en større ormebyrde.
Derfor anbefaler vi, at du får din hund testet 1-2 gange årligt. Vi skal bruge tre valnød-størrelses afføringsprøver fra tre på hinanden følgende dage. Fx én prøve fra hhv. fredag, lørdag og søndag, hvorefter de kan afleveres på klinikken om mandagen. Herved har vi typisk svar på prøven sidst på ugen og kan opstarte medicinsk behandling, hvis prøven er positiv.
Gødningsprøve
Vi udfører ormeoptælling på gødningsprøver fra samtlige dyrearter, herunder specielt heste. Vi anbefaler generelt at få tjekket ormebyrden hos specielt heste, hvert forår og efterår. I tilfælde af en høj ormebyrde, vil vi igangsætte behandlingen med en passende ormekur.
Vi skal bruge en mængde afføring på størrelse med en valnød til prøven.
Vi analysere typisk prøverne om eftermiddagen på tirsdage og torsdage. Indlever derfor gerne prøverne inden kl. 14 på disse dage.
Røntgen
På Hårlev Dyreklinik foretager vi røntgenbilleder til udredning af knogle- og ledproblemer, mave-tarmlidelser, urinvejslidelser, hjerte- og lungelidelser m.m. Vi er desuden certificeret til at indsende røntgenbilleder til bedømmelse og registrering af officiel HD, AD, og OCD-status i DKK's database.
Tandbehandling
På hårlev dyreklinik tilbyder vi tandrensning og tandbehandling til hunde, katte, kaniner og gnavere.
Tand- og mundhulelidelser kan være svære at opdage hjemme, og en vigtigt del af vores rutinemæssige sundhedsundersøgelse er derfor at undersøge dit kæledyrs mundhule og tænder, så vi kan forebygge og behandle tandlidelser, inden det bliver rigtigt slemt.
Vi går desuden højt op i at give gode råd og vejledning til, hvordan tandlidelser bedst forebygges, og hvordan du opdager, om din hund har behov for et tand-/mundhuleeftersyn.
Kirurgi
På Hårlev Dyreklinik udfører vi dagligt diverse standard operation, herunder kastration og sterilisation af hund, kat og kanin. Vi har desuden god erfaring med bortoperation af tumorer, behandling af bylder, bidsår, klokapselbrud, mindre amputationer m.m.
I tilfælde af akutte traumer gør vi altid en stor indsats for, at du og dit kæledyr kan komme til hurtigst muligt og få både den rette og rettidige behandling.
Fugle og fjerkræ
Sundhedsundersøgelse og sygdomsudredning
På Hårlev Dyreklinik tilser vi fugle og fjerkræ fra hele landet.
Ved sundhedsundersøgelse gennemgår vi dyret fra ende til anden samt stiller en række spørgsmål om miljø og trivsel for bedst muligt at kunne vejlede om pasning og pleje af dine dyr.
I tilfælde af sygdom har vi mulighed for udtagning af prøver til undersøgelse i eget laboratorie og benytter desuden eksterne laboratorier ved behov for mere avancerede diagnostiske tests.
Ved behov for e-konsultation kan vi også vejlede dig til, hvordan du hjemme kan udtage og sende prøver til os til analyse. Læs mere om e-konsultation nedenfor.
I tilfælde af dødsfald tilbyder vi desuden obduktion for nærmere undersøgelse af dødsårsagen.
Det er her vigtigt, at dyret afleveres hurtigst muligt efter død. Dyret kan opbevares på køl men må ikke opbevares på frost, da dette vil begrænse vores diagnostiske muligheder.
Exotics
Exzotics er en samlebetegnelse for ikke-domesticerede kæledyr såsom kaniner, gnavere, reptiler, padder, fugle, fisk m.m.
På Hårlev Dyreklinik er vi vandt til at se lidt af hvert og har erfaring med flere typer af exzotics.
Har du brug for sundhedsundersøgelse eller sygdomsudredning af dit kæledyr, så beskriv gerne problemstillingen nøje ved tidsbestillingen, så vi bedst muligt kan hjælpe dig og dit kæledyr.
E-konsultation
Vi anbefaler altid konsultation med fysisk fremmøde, men vi forstår også, at dette ikke altid er en mulighed. I sådanne tilfælde tilbyder vi e-konsultationer. Vær opmærksom på, at der kan være tilfælde, hvor e-konsultation ikke er muligt.
E-konsultationer sendes til info@haarlevdyreklinik.dk
Inkluder venligst følgende oplysninger i din e-mail:
-
Navn, adresse, telefonnummer
-
Grundig beskrivelse af det problem, som du ønsker hjælp til
-
Billede/ og eller video af problemstillingen (f.eks. blodmider i hønsehus)
Ved ønske om laboratorieanalyse af en prøve udtaget fra dit dyr, bedes du kontakte os for nærmere vejledning om, hvordan du udtager, pakker og sender prøven til os.